En son konular | » HASHASLI KATMER...Ptsi Ağus. 06, 2012 10:16 pm tarafından Nurdan» Online Cinsel TerapiSalı Ağus. 09, 2011 3:08 pm tarafından cansu_altin » Degisik cicekli pecete videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:13 pm tarafından Nurdan» Gül modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:07 pm tarafından Nurdan» Cicek modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:05 pm tarafından Nurdan» Kalp Krizi Riskinizi Biliyor Musunuz?Çarş. Ocak 26, 2011 2:05 pm tarafından Nurdan» Gelmeyen BaharlaraPaz Ocak 23, 2011 8:09 pm tarafından Nurdan» Nescafe'nin Sağlıklı Kahveleri Nerelerde Satılıyor?Çarş. Ocak 19, 2011 11:25 am tarafından aslidemirci » BANU:NUN ARABASICuma Ara. 17, 2010 5:19 am tarafından Ayse duru» Elmadan Da Az Kalori Cuma Ara. 17, 2010 5:06 am tarafından Ayse duru |
Kimler hatta? | Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir Yok Sitede bugüne kadar en çok 199 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:54 pm tarihinde online oldu. |
akısı | |
| | Sarımsak nasıl tüketilmeli? | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Shakira Co.Admin
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 515 Rep gücü : 1104 Kayıt tarihi : 09/10/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Sarımsak nasıl tüketilmeli? C.tesi Kas. 21, 2009 11:54 pm | |
| Sarımsağın faydaları nelerdir? Nasıl tüketmek gerekir? [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Sarımsak sağlığa yararlarıyla tanınan bir gıda. Gerçekten de 5 bin yıldan fazla bir zamandır ilaç niyetine kullanılıyor. Yüksek tansiyonu düşürmekten anti bakteriyel özelliklerine kadar pek çok sağlık sorununda yararlı etkileri gösterilmiş. Araştırmalara göre, sarımsak kanserde de etkili bir gıda. 37 araştırmadan 28 tanesi sarımsağın kanseri önlediğini orta koymuş. Sarımsağın kanserle savaşta rol almasında pek çok faktör var. Bunlardan biri, sarımsağın alil sülfür içermesi. Alil sülfür kanserli hücrelerin gelişimini durduruyor. Ayrıca sarımsak yüksek oranda flavon ve selenyum içeriyor. Flavonlar hücrelerimizi koruyarak kanserle savaşır. Selenyum ise DNA hasarını durdurarak ya da DNA hasarını tamir ederek kanserden korur. Sarımsak anti bakteriyel özellikleri sayesinde kanserli hücrelerin hızla çoğalmasını yavaşlatır, vücudu kanserojen maddelerden temizler. Araştırmacılara göre sarımsağın zeytinyağı içinde ezilerek ya da toz halinde kullanılması daha faydalı. Ayrıca sarımsağın soyulur soyulmaz pişirilmesi, sarımsağın anti-kanser özelliklerini yok eden bir kimyasal tepkimeye yol açıyor. Bu nedenle sarımsağı soyduktan sonra en az 15 dakika bekleyin, daha sonra pişirin. Kokusundan hoşlanmıyorsanız sarımsak kapsüllerini de kullanabilirsiniz. Fakat tazesini tercih etmenizi öneriyorum. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| | | Shakira Co.Admin
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 515 Rep gücü : 1104 Kayıt tarihi : 09/10/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Sarımsak nasıl tüketilmeli? C.tesi Kas. 21, 2009 11:55 pm | |
| Kanserle savaşta en önemli besinlerden biri de sarımsak. Pek çok araştırmaya göre, sarımsak kanserli hücrelerin çoğalmasını durduruyor, vücudu kanserojen maddelerden temizliyor. İçeriğindeki kanser savaşçısı maddelerin kaybolmaması için sarımsağın soyulduktan sonra hemen pişirilmemesi, en az 15 dakika beklenmesi gerekiyor.
| |
| | | | Sarımsak nasıl tüketilmeli? | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |