[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Bu börekleri de kızımın okul pikniği için hazırladım. Akşamdan hazırlayıp buzluğa koydum ve taze olması için sabah pişirdim.
Malzemeler :
4 adet yufka
125 gr. margarin (eritilmiş)
İçine;
peynir, maydanoz (Ben kızım sevmediği için maydanoz eklemedim, Ezine keçi peyniri kullandım.)
Üzerine;
2 adet yumurtanın sarısı
haşhaş tohumu, çörekotu
Yapılışı :
1
yufka temiz bir zemine serilir ve üzerine eritilmiş margarinin yarısı
gezdirilir. Fırça yardımıyla yufkanın ter tarafına sürülür. 2. yufka
üzerine kapatılır. Önce (+) şeklinde kesilerek 4 eşit üçgen elde
edilir, her bir üçgen parça da 3' bölünerek 12 adet eşit üçgen
oluşturulur. Üçgenlerin geniş kenarına iç malzeme yerleştirilirek
sigara böreği gibi sarılır. Kalan 2 yufka için de aynı işlem
tekrarlanır. Bütün börekler hazırlanınca bir tepsiye dizilir ve tepsi
böreklerin üzerini geçecek kadar su ile doldurulur. Bir süre bekletilip
böreklerin suyu iyice süzülür ve yağlı kağıt serilmiş başka bir tepsiye
birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir. Bu şekilde buzlukta donması
için bekletilir. (Donduktan sonra börekleri poşetleyip, istediğiniz
zaman pişirebilirsiniz.) Börekler donduktan sonra buzluktan alınır ve
çözünmeden üzerine yumurta sarısı sürülür. Haşhaş tohumu ya da çörek
otu serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarıncaya
kadar pişirilir.
Afiyet olsun.