[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler :
4 adet böreklik yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
İçine;
250-300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
sıvıyağ
tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
2-3 adet sivribiber
Yapılışı :
Yemeklik
doğranmış soğan sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenip
suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Tuz, salça ve karabiber
eklenip bir süre daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. Yufkalar üst üste
serilerek önce (+) sonra (x) şeklinde kesilerek 8 eşit üçgen elde
edilir. Süt ve sıvıyağ karıştırılarak sos hazırlanır. Birinci üçgen
yufkanın üzerine sosdan sürülüp, ikinci bir üçgen yufka üzerine
kapatılır ve ona da sos malzemesinden sürülür. İçine hiçbirşey koymadan
geniş kenarından başlanarak rulo yapılır. Yufkanın en ucundaki üçgen
parça geriye doğru katlanır ve rulo kendi etrafında döndürülerek çanak
şekli verilir. Ortasına hazırlanan kıymalı harç doldurulur,
domates-biber dilimleri yerleştirilir. İsteğe bağlı kaşar peyniri
rendesi de serpilebilir. Bütün yufkalar bitinceye kadar işlem
tekrarlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Yağlı kağıt ya da
yağlanmış fırın tepsisine dizilen börekler, önceden ısıtılmış 180
derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak
servis yapılır.
Afiyet olsun.