hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
içine:
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
şerbet malzemeleri:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
şerbetin hazırlanması:
1.
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya
başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha
kaynatıp soğumaya bırakın.
hamurun hazırlanması:
1. 1
paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu
karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve
1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle
örterek 10 dakika dinlendirin.
2. hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak
avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun
ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
3. kalburabastıları
katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak
dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip
üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın.
sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]portakal ağacı-alıntı