Malzemeler:
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase kuru kayısı (10 dakika suda bekletilmiş)
100 gram kuruüzüm
150 gram antepfıstığı
1 paket bebe bisküvisi (dörde bölünmüş)
Üzerine:
File antepfıstığı
TARİFİ:
Krem
şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü, mikserle 5-10 dakika çırpın.
Buzdolabında yarım saat kadar bekletin. Daha sonra krem şantiyi
buzdolabından alın. 10 dakika kadar suda beklettiğiniz 1 kase kuru
kayısıyı küçük doğrayın. Kuruüzüm, antepfıstığı ve dörde bölünmüş bebe
biskvisini krem şantiye ilave edin. Düz bir zemin üzerine alüminyum
folyo serin. Hazırladığınız karışımı da folyonun üzerine yayın. Folyoyu
kenarlarından tutarak, pasta üçgen prizma formu alacak şekilde (piramit
pasta biçiminde) sarın. Buzluğa koyup, bir gece bekletin (bu bekleme
sırasında da 1-2 kez pastayı elinizle düzeltip, şeklini iyice almasını
sağlayın). Daha sonra üzerini file antepfıstığı ile süsleyip,
dilimleyerek, arzuya göre mevsim meyveleri ya da dondurma ile servis
yapın.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]alıntı-nüve forum