[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzeme:
3 yumurta
yarım bardak toz şeker
1 kutu krem şanti (2 paket)
1,5 bardak süt
1 bardak ceviz
1 paket kare kakaolu bisküvi
Sos için malzeme:
3 kaşık kakao
1 çay bardağı su,
1 çay bardak şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Şeker
ve yumurtaları köpürünceye kadar çırpalım. Krem şantinin iki paketini
1,5 bardak sütle çırpalım.ikisini karıştırıp tekrar koyulaşıncaya kadar
çırpalım.Kakaolu biskivileri kıralım.Cevizi de elle kıralım. Dövülünce
içinde kayboluyor el ile küçük küçük kırarsanız yerken ağzınıza
geliyor ceviz parçaları ve daha lezzetli oluyor. Kremalı karışımımıza
ceviz ve kırılmış bisküvüleri ekleyelim ve iyice karıştırıp kare veya
yuvarlak borcama dökelim.
Buzluğa koyup donmasını beklerken, üzerine
çikolatalı sosunu hazırlayalım.Tüm malzemeyi karıştırıp pişirelim.Çok
koyu olmasın ki üzerine dökerken sorun çıkarmasın...
Ben fazla
tutmuşum bu defa ve dökerken katılaştığını gördüm ve tamamen doğaçlama
oldu üzerindeki helezonik şekil. Baktım üzerine gezdirdiğim sos
katılaşıp kalmış bir kaşıkla yuvarlak şekil vererek kurtardım
görüntüyü
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Aslında sosu gezdirerek ratgele dökünce güzel oluyor bu şekil de çok hoşuma gitti böylesini de yaparım artık dedim..
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Buzluktan çıkarıp sosu döküp tekrar buzluğa koyalım.
Dondurma kadar keyif veren bir lezzet.....
kaynak-mutfaktaki lezzet
Afiyetle.................