[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] MALZEMELER:
* 4 tane yumurta
* 4 fincan şeker
* 2-3 yemek kaşığı süt
* 5 fincan un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
Kreması İçin:
* 4 yemek kaşığı un
* 7 yemek kaşığı şeker
* 2,5 su bardağı süt (500 gr)
* 25 gr tereyağı
* 1 paket vanilya
Dışı İçin:
* 2 su bardağı süt (ılık olsun)
* 2 su bardağı hindistancevizi
* Muz ya da iri çekilmiş fındık
YAPILIŞI:
1. Yumurta ve şekeri en az 10 dakika mikserde çırpın. Sütü ekleyip bir kez daha çırpın.
2. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi ekleyerek tahta
kaşıkla karıştırın ve yağladığınız mini fırın tepsisine hamuru
boşaltın, üzerini düzeltip 150 dereceli önceden ısınmış fırında
kurutmadan pişirin.
3. Bu arada kremayı hazırlayın. Sütü, unu ve
şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Krema kıvamına gelince
ocaktan alın, soğuyunca vanilya ve tereyağını ekleyerek mikserle 5
dakika çırpın.
4. Kek pişince biraz ılımasını bekleyin,
istediğiniz büyüklükte dikdörtgen parçalar kesin. Bu parçaları tekrar
enlemesine ikiye kesin, yani bir dikdörtgen parçadan iki tane kek elde
edin.
5. Kestiğiniz parçanın kızarmış tarafını içe alarak
kremadan sürün, ister fındık ister muz (uzun ince kesin) yayın ve rulo
şeklinde sarın. (iki ucu birleşse yeter)
6. Hazırladığınız mini
pastayı ılık süte batırın ve çıkarın, geniş bir tabağa
hindistancevizini serpin, süte batırdığınız pastayı hindistancevizine
bulayın ve bir kaba tüm pastaları yanyana dizin.
7. En az 5-6 saat buzdolabında dinlendirin ve üzerine isterseniz meyveli yada çikolata sos döküp servis edin.
Notlar:
1. Büyük fırın tepsisi kullanacaksanız 1,5 ölçü pişirin.
2. Kremayı önceden hazırlarsanız bekleme süreniz azalır.
3. Bekleme sırasında hazırladığınız pastaları mümkün olduğunca yanyana koyunki iyice yapışsınlar.