[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] KEŞKÜL;5-6 kişilik
Malzemeler;
· 4 su bardağı süt
· 30 gr. Tuzsuz badem & yarım çay bardağı veya 2-3 yemek kaşığı ;isteğe bağlı
· 30 gr. Antep fıstığı & yarım çay bardağı veya 2-3 yemek kaşığı ;isteğe bağlı
· 4 yemek kaşığı pirinç unu
· 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· 1 su bardağı şeker
· 1 fiske tuz & fiske yani tuza elinizi daldırdığınızda parmaklarınızın ucuyla aldığınız en az miktar Yapılışı;
1. Bademleri ve fıstıkların üzerini aşacak kadar sıcak su ile 1-2 dk. haşlayıp ateşten alıp soyalım.
2. Kuruladıktan sonra blendır dan geçirip un haline getirelim.
3.
Tencereye sütü,1 fiske tuzu,pirinç ununu,çekilmiş badem ve fıstıkları
ekleyip telle karıştıralım ve ağır ateşte sürekli aynı yönde
karıştırarak üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelene kadar
pişirelim.
4. Keşkülü ateşten almadan 5 dk. önce şekeri ve h.cevizini ekleyelim.karıştıralım.
5. Keşkülü biraz sıcaklığı çıkınca kaselere boşaltıp süsleyin ve dolapta birkaç saat bekletin..
__________________