malzemeler:
100 g pudra sekeri
50 g file badem
3 yemek kasigi (15 g) sekersiz kakao
2 adet oda sicakliginda yumurta aki
5 yemek kasigi (65 g) seker
pudra sekeri,bagdem ve kakaoyu robot yardimiyla un haline getirin ve genis bir kaba eleyin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]baska
bir kapta(kuru ve yagsiz bir kap ) yumurta beyazlarini kar haline
gelene kadar cirpin ve birer kasik seker ve aralarda cirparak yumurta
beyaziniz resimdeki hale gelene kadar devam edin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]kuru
malzemelerin yarisini yumurtaya ekleyin ve karistirin daha sonra
yavas yavas kalan malzemeyide ekleyin ve butun malzemeler
butunlesinceye kadar karistirin
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tarifte
hamur sikma torbasi kullanilmis ama ben tatli kasigi yardimiyla bit
ytl den biraz buyuk daireler yaptim ve yaklasik 40 dakika kuruttum
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] tepsideki
makaronlara parmaginizla dokunun eger yapismiyorsa tamamdir 175
derecede itilmis firinda 10 dakika pisirin resimdeki gibi makaronlar
firfirlarni goseterecek ve uzerleri catlamayacak iste o zaman tamamdir
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]aralarina
once yapip kenara aldimigimiz ganajimizi superup agzi kapali olarak
buzdolabinda bekletin ertesi gun disi sert icim sakiz gibi
makaronlariniz sizi bekliyor olacak AFIYET BAL SEKER OLSUN
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]makaron yapmanın püf noktaları/color]
1. öncelikle makaron çok narin br kurabiye bunun için kullanacağınız malzemelerin taze olmasına dikka edin
2. yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini azimle bekleyin
3. pudra şekeriniz ve kullanacğınız badem fındık antep f. herneyse iyice eleğin hatta bir kaç kere...
4. yumurtaları şekerle beraber çırpıp kabı ters çevirdiğimizde kremanın akmaması ve hatta yerinden oynamaması gerekiyor
5.
eğerki toz badem fındık antep f. herneyse siz çekecekseniz mutlaka
pudra şekeri ile beraber çekmelisiniz çünkü pudra şekeri yağını alarak
toz halini koruyor.
6.diğer taraftan pudra şekeri ve fındık tozunu
kremaya eklerken kremayı söndürmeden tahta kaşıkla altan havalandıra
havalandıra karıştırmalıyız
7.makaronlarımızı yaklaşık 1 saat bekletmeliyiz eteklenmeleri için bu çok önemli
8. tepsiye muhakkak yağlı kağıt sermeliyiz
9.fırınımızı önceden 170 derece ısıtıp makaronları sürekli gözetlemeliyiz
netten