Kadinca hobi ve kadina dair hersey.
PANDİSPANYA DOSYASI Uyeol
Kadinca hobi ve kadina dair hersey.
PANDİSPANYA DOSYASI Uyeol
Kadinca hobi ve kadina dair hersey.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kadinca hobi ve kadina dair hersey.

Kadinca hobi kadina dair hersey, elisi, dantel, örgü, yemek, saglik ve akliniza gelebilecek hersey....
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Takvim
Burclar
Günlük Burç
En iyi yollayıcılar
Nurdan
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
Shakira
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
Ayse duru
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
Aysun_Enes
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
gündüzün karanlığı
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
nur
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
sair_17
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
aslidemirci
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
cansu_altin
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
aylin
PANDİSPANYA DOSYASI Vote_lcapPANDİSPANYA DOSYASI Voting_barPANDİSPANYA DOSYASI Vote_rcap 
En son konular
» HASHASLI KATMER...
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyPtsi Ağus. 06, 2012 10:16 pm tarafından Nurdan

» Online Cinsel Terapi
PANDİSPANYA DOSYASI EmptySalı Ağus. 09, 2011 3:08 pm tarafından cansu_altin

» Degisik cicekli pecete videosu...
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 4:13 pm tarafından Nurdan

» Gül modeli videosu...
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 4:07 pm tarafından Nurdan

» Cicek modeli videosu...
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 4:05 pm tarafından Nurdan

» Kalp Krizi Riskinizi Biliyor Musunuz?
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 2:05 pm tarafından Nurdan

» Gelmeyen Baharlara
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyPaz Ocak 23, 2011 8:09 pm tarafından Nurdan

» Nescafe'nin Sağlıklı Kahveleri Nerelerde Satılıyor?
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyÇarş. Ocak 19, 2011 11:25 am tarafından aslidemirci

» BANU:NUN ARABASI
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyCuma Ara. 17, 2010 5:19 am tarafından Ayse duru

» Elmadan Da Az Kalori
PANDİSPANYA DOSYASI EmptyCuma Ara. 17, 2010 5:06 am tarafından Ayse duru

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Kimler hatta?
Toplam 8 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 8 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 199 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:54 pm tarihinde online oldu.
Günün sözü...
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Dost siteler...
Site RehberiWebmasterim.Comtoplist site ekle tatil nette otel forex tatil
Ortaklar
bedava forum
Anahtar-kelime

 

 PANDİSPANYA DOSYASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Nurdan
ADMIN
ADMIN
Nurdan


PANDİSPANYA DOSYASI 113
Ruh hali : 3
Akrep Mesaj Sayısı : 1785
Rep gücü : 4476
Kayıt tarihi : 08/10/09
Yaş : 44
Nerden : Almanya
PANDİSPANYA DOSYASI 213

PANDİSPANYA DOSYASI Empty
MesajKonu: PANDİSPANYA DOSYASI   PANDİSPANYA DOSYASI EmptyCuma Ekim 16, 2009 10:02 pm

uzun zamandır aklımda olan ama geniş bir zaman ayırarak yapmak
istediğim bir projeyi hayata geçiriyorum:) Kek ve pasta yapmaktan çok
keyif aldığımı her zaman söylüyorum ve sık sık yeni denemeler
yapıyorum. Bu denemeler sonucunda "hmm, çok güzel oldu, artık bu
pastayı yaparken bu pandispanyayı, diğerini yaparkende hep şunu
kullanayım" gibi cümleler ile kendimce temel pandispanya tarifleri
oluşturdum.
Hem kendim daha kolay ulaşmak hemde benim gibi pasta meraklıları için sizlerle paylaşmak istedim.

KLASİK SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

KLASİK KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

NİŞASTALI SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

NİŞASTALI KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

YOĞURTLU SADE PANDİSPANYA (18 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 3 Adet Yumurta
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

YOĞURTLU KAKAOLU PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

ÇİKOLATALI PANDİSPANYA (22 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 1 Su Bardağı Toz Şeker
· 1 Su Bardağı Un
· 1 Su Bardağı Yoğurt
· 2 Yemek Kaşığı Kakao
· ½ Su Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
· 80 Gr. Sütlü Çikolata
· 80 Gr. Bitter Çikolata

KREM ŞANTİLİ PANDİSPANYA (24 cm'lik kalıp için)

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
· 1 Paket Krem Şanti (paketin üzerindeki tarife göre hazırlanmış)
· 2,5 Su Bardağı Un
· 1 Yemek Kaşığı Kakao
· 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
· 1 Paket Kabartma Tozu

Pandispanya Yapılışı

·
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar
çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
·
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker
eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve
(yoğurtlu tarifi yapıyorsanız) yoğurdu ekleyin ve çok az çırpın.
·
Toz malzemeleri (nişastalı tarifi yapıyorsanız, nişasta ile birlikte)
birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az
daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık
kullanırsanız daha iyi olur)
· Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek,
önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız
kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. (Benim fırınım tam 1 saatte
pişiriyor ve ben 55 dk. dan önce kapağını kesinlikle açmıyorum, siz
fırınınızın performansına göre 45. dakikadan sonra kapağı çok az açarak
kontrol edebilirsiniz)



* NOTLAR *
Pandispanyanızın
yumuşacık olması için, yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı
çırpmanız çok önemli. Yumurta aklarını mutlaka cam kasede çırpmanız
gerekiyor aksi takdirde ne kadar uğraşırsanız uğraşın, katılaşmıyor.
Pandispanyanıza
ekleyeceğiniz sıvı malzemeleri (yoğurt, yağ, erimiş çikolata yada
hazırlanmış krem şanti gibi) yumurta sarılarını şeker ile çırptıktan
sonra, şeker eridiğinde ekleyin.
Kuru malzemeleri ayrı bir kabın içine ve mümkünse iki kez eleyin.
Kalıbınızı
mutlaka katı yağ ile yağlayın ve üzerine un serpin. Eğer kelepçeli bir
kalıp kullanacaksanız kalıbın sadece alt kısmını yağlayın, kenarlarını
yağlamayın. (Pandispanyanız pişerken yan duvarlara tırmanacak ve yağlı
olmadığı için tutunacaktır) Piştikten sonra kenarından bir bıçak ile
geçerek kalıbın kelepçesini kolaylıkla açabilirsiniz.
Pandispanyanızı, kolaylıkla katlara ayırabilmeniz ve çok daha lezzetli olması için bir gün önceden pişirin.
Klasik ve nişastalı pandispanyaları, pasta yapmadan önce ılık şekerli su veya reçelli su ile ıslatın.
Yoğurtlu
pandispanya ve krem şantili pandispanyayı ıslatmanıza gerek yok,
özellikle yoğurtlu pandispanyanın kendinden nemli ve sünger gibi bir
yapısı oluyor.

hünerli bayanlar
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://kadincahobi.yetkinforum.com
Misafir
Misafir




PANDİSPANYA DOSYASI Empty
MesajKonu: Geri: PANDİSPANYA DOSYASI   PANDİSPANYA DOSYASI EmptyCuma Ekim 16, 2009 11:53 pm

emegıne sglık canım
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
PANDİSPANYA DOSYASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kadinca hobi ve kadina dair hersey. :: Kadinca Mutfak :: Püf noktalar-
Buraya geçin: