En son konular | » HASHASLI KATMER...Ptsi Ağus. 06, 2012 10:16 pm tarafından Nurdan» Online Cinsel TerapiSalı Ağus. 09, 2011 3:08 pm tarafından cansu_altin » Degisik cicekli pecete videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:13 pm tarafından Nurdan» Gül modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:07 pm tarafından Nurdan» Cicek modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:05 pm tarafından Nurdan» Kalp Krizi Riskinizi Biliyor Musunuz?Çarş. Ocak 26, 2011 2:05 pm tarafından Nurdan» Gelmeyen BaharlaraPaz Ocak 23, 2011 8:09 pm tarafından Nurdan» Nescafe'nin Sağlıklı Kahveleri Nerelerde Satılıyor?Çarş. Ocak 19, 2011 11:25 am tarafından aslidemirci » BANU:NUN ARABASICuma Ara. 17, 2010 5:19 am tarafından Ayse duru» Elmadan Da Az Kalori Cuma Ara. 17, 2010 5:06 am tarafından Ayse duru |
Kimler hatta? | Toplam 4 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 4 Misafir Yok Sitede bugüne kadar en çok 199 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:54 pm tarihinde online oldu. |
akısı | |
| | icli köfte | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Nurdan ADMIN
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1785 Rep gücü : 4476 Kayıt tarihi : 08/10/09 Yaş : 44 Nerden : Almanya
| Konu: icli köfte Paz Ekim 11, 2009 8:40 am | |
| Kullanılan Malzemeler: |
|
- içi için: 250 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- karabiber, tuz
- dışı için: 1,5 bardak ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- çiğ köftelik 200 gr kıyma (iki kez çekilmiş)
- yarım su bardağı irmik (1 su bardağı sıcak su ile ıslatılacak)
- bir dolu tatlı kaşığı biber salçası
- kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
| Hazırlık |
- irmiği bir bardak sıcak su ile ıslatın.
- ben bu ilk yapışımda bulguru ıslatmadım aslında ama ıslatsak daha kolaylık sağlarmış yoğururken.
| Tarifin Hazırlanışı |
- içi
için pembeleşinceye kadar soğanı kavurun. içine kıymayı ekleyip topak topak olmaması için iyice dağıtarak kavurmaya devam edin. tuzu ve karabiberi ekleyin. ben az toz şeker ekledim kavurmaya başlayınca. (daha lezzetli olur yazıyordu tarifde. hakikaten öyle oldu [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] yaklaşık 15-20 dakika kavuruluyor kıyma. iyice kavrulmaz ise açılmalar olabiliyormuş içli köftede. ocağı kapatınca cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın. (iyice soğumalı harcı)
- dış hamuru için
kıyma, irmik, bulgur, biber salçası, baharatları yoğurun.iki kaşık un ekleyerek yoğurmaya devem edin.. yoğururken ara ara yoğururken su serpiyoruz hamura.. kıvamı yumuşuyor ama çok ıslak olmasın. ben bulgurları ıslatmadığımdan 20-25 dakika kadar çiğ köfte gibi yoğurdum. (bulgur ıslatılırsa 10 dakika kafi geliyormuş) kolay şekil alabiliyor bir kıvam alıyor hamur. bir kase su koyalım yanımıza(elimizi ıslatmak için). içli köftere şekil verelim. avucumuzun içine alıp iki parmağımızla içini oyarak kase şekli veriyoruz önce. sonra içine 2 tatlı kaşığı harç koyuyoruz. sonra elimizi ıslatıp kapatma işlemine geçelim. yapılış şeklinin videosu internette çok yerde vardı.
- kızgın yağda kızartalım ve servis tabağına alalım.
- haşlamak içinde 10 dakika kaynar suda haşlanması yeterli oluyormuş. ben kızartmasına bayıldığımdan böyle yaptım..
- afiyet bal şeker olsun arkadaşlar..
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| | | | icli köfte | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |