[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 10 adet kültür mantarı
6 su bardağı su ya da et suyu
2 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
3
kaşığı un
2
kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
Yarım adet limon
Süslemek için;
Dereotu
Yemeğin Tarifi Önce
mantarların saplarının ucunu düzeltip, iyice yıkayın. İnce doğrayarak,
içinde limon suyu bulunan suda 10 dakika kadar bekletin. Böylece
mantarın rengi kararmayacaktır. Tencereye suyu ya da et suyunu alın.
Mantarları ekleyerek 30 dakika kaynatın. Derin bir kasede unu yoğurtla
ezip, çorbanın suyundan ekleyerek ılıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş
kaynayan tencereye karıştırarak katın. 10 dakika kadar sonra incecik
kıyılmış sarımsakları ekleyin, 5 dakika daha ateşte tutup ocaktan alın.
Çorbanın servisine yakın kırmızı pul biberi eriyen tereyağında kavurun.
Kaselere aldığınız çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.