[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Kek Malzemeleri
3 mandalina
4 yumurta
1 su bardağından biraz az toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı portakal suyu
2,5 - 3 su bardağı un
1 paket (~1 tatlı kaşığı) kabartma tozu
Krema Malzemeleri
1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı süt
540gr dilimlenmiş ananas (suyuyla birlikte)
1/2 veya 1 su bardağı hindistan cevizi
1 poşet vanilyalı creme ole (ya da pişmeden hazırlanan vanilyalı puding)
süslemek için mandalina dilimleri
Hazırlanması
3
mandalinayı soyup dış zarlarını tamamen çıkartın. Yumurtaları toz
şekerle çırpın. Yağı ve portakal suyunu ekleyin. Mandalina parçalarını
ekleyip çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu eleyin. (Normal
kek kıvamından daha akışkan bir karışım olsun) Önceden ısınmış 175C
fırında yaklaşık 40 dakika -batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar-
pişirin.
Ananas dilimlerinden bir kısmını pastayı süslemek için ayırın. Kalan dilimleri birkaç parçaya kesin.
Krem
şantiyi sütle çırpın. Creme ole'yi, hindistan cevizini, minik ananas
parçalarını ekleyip çırpmaya başlayın. Çırpmaya devam ederken diğer
yandan ananasın suyunu karışım krema kıvamına gelene kadar ekleyin.
Kek pişip soğuduktan sonra ikiye bölün, arasına ve üzerlerine kremayı yayıp ayırdığınız ananas ve mandalinalar ile süsleyin.