[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]DIŞ
MALZEMESİ: 1 su bardağı köftelik bulgur ve o kadar kıyma 1 yumurta 1
tatlı kaşığı biber salçası istediğiniz baharat mutlaka 1 çay kaşığı pul
biber tuz
İÇ MALZEMESİ: 1 su bardağı kadar kıyma 1 soğan 2kaşık çekilmiş ceviz bir tutam kıyılmış maydanoz biraz karabiber tuz
KIZARTMAK İÇİN: 2 adet yumurta 1 kase un 1 kase galeta unu
YAPILIŞI:
bulguru bir bardak kaynar suda kabartıp kıyma ve yumurta salça tuz
baharat ile 10 dakika yoğurun arada bir bir iki damla sıcak su ilave
edin köftemizin dışı hazır içini hazırlayalım
soğanı incecik doğrayıp çok az yağda kavurun kıymayı ilave edin kavurun diğer malzemeyide ilave edin köftemizin içide hazır
şimdi dış hamurdan cevizden biraz daha büyük lükte köfteleri hazırlayıp
iç malzemesinden koyup kapatalım Burada durum biraz kritikleşiyor hiç
yapmayanlar için zor bir durum burada konuyu biraz açalım hamuru sol
elinize alın sağ elinizin işaret parmağı ile köftenin içini oyarak bir
taraftanda döndürün oyulan kısma iç malzemesinden koyun yine işaret
parmağınızla yanlardan üste doğru hafif hafif getirerek kapatın zor
gibi g örünsede yaptıkça kolaylaşır ve ustalaşırsınız
Gelelim haşlamasına köftelerimizi kaynar ve az tuzlu suda 3 -5 dk haşlyıp sudan tek tek nazikçe çıkaralım
sıra
geldi kızartmaya köftelerimizi önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha
sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım çıtır çıtır sıcak
sıcak içli köftelerimiz artık servise hazır
var photo_tags=[];