Kadinca hobi ve kadina dair hersey.
21. gebelik haftası Uyeol
Kadinca hobi ve kadina dair hersey.
21. gebelik haftası Uyeol
Kadinca hobi ve kadina dair hersey.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kadinca hobi ve kadina dair hersey.

Kadinca hobi kadina dair hersey, elisi, dantel, örgü, yemek, saglik ve akliniza gelebilecek hersey....
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Takvim
Burclar
Günlük Burç
En iyi yollayıcılar
Nurdan
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
Shakira
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
Ayse duru
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
Aysun_Enes
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
gündüzün karanlığı
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
nur
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
sair_17
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
aslidemirci
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
cansu_altin
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
aylin
21. gebelik haftası Vote_lcap21. gebelik haftası Voting_bar21. gebelik haftası Vote_rcap 
En son konular
» HASHASLI KATMER...
21. gebelik haftası EmptyPtsi Ağus. 06, 2012 10:16 pm tarafından Nurdan

» Online Cinsel Terapi
21. gebelik haftası EmptySalı Ağus. 09, 2011 3:08 pm tarafından cansu_altin

» Degisik cicekli pecete videosu...
21. gebelik haftası EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 4:13 pm tarafından Nurdan

» Gül modeli videosu...
21. gebelik haftası EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 4:07 pm tarafından Nurdan

» Cicek modeli videosu...
21. gebelik haftası EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 4:05 pm tarafından Nurdan

» Kalp Krizi Riskinizi Biliyor Musunuz?
21. gebelik haftası EmptyÇarş. Ocak 26, 2011 2:05 pm tarafından Nurdan

» Gelmeyen Baharlara
21. gebelik haftası EmptyPaz Ocak 23, 2011 8:09 pm tarafından Nurdan

» Nescafe'nin Sağlıklı Kahveleri Nerelerde Satılıyor?
21. gebelik haftası EmptyÇarş. Ocak 19, 2011 11:25 am tarafından aslidemirci

» BANU:NUN ARABASI
21. gebelik haftası EmptyCuma Ara. 17, 2010 5:19 am tarafından Ayse duru

» Elmadan Da Az Kalori
21. gebelik haftası EmptyCuma Ara. 17, 2010 5:06 am tarafından Ayse duru

Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
Kimler hatta?
Toplam 74 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 74 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 199 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:54 pm tarihinde online oldu.
Günün sözü...
Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Dost siteler...
Site RehberiWebmasterim.Comtoplist site ekle tatil nette otel forex tatil
Ortaklar
bedava forum
Anahtar-kelime

 

 21. gebelik haftası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Shakira
Co.Admin
Co.Admin
Shakira


21. gebelik haftası 113
Ruh hali : 9
Kova Mesaj Sayısı : 515
Rep gücü : 1104
Kayıt tarihi : 09/10/09
Yaş : 46
Nerden : istanbul
21. gebelik haftası 213

21. gebelik haftası Empty
MesajKonu: 21. gebelik haftası   21. gebelik haftası EmptyC.tesi Ekim 24, 2009 11:41 pm

21. Gebelik haftasi (20+0, 20+6. Günler) BU HAFTA SİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Bebek haraketleriniz bir iki hafta önce başladı ve bu haftadan itibaren bebeğinizin oynama sıklığı ve hareketlerin hissedilebilirliği artacak. Bu süreçte siz zaman zaman bebeğinizin "daha az oynadığını" hissederek endişeye kapılabilirsiniz. Bilmeniz gereken, bu haftalarda bebek hareketlerinin tutarsız olduğudur. Hareketler bebeğiniz büyüdükçe ve beyin dokusu geliştikçe daha anlamlı ve daha istikrarlı olacaktır. İleri gebelik haftalarında bebeğinizin seslere, yediklerinize ve hatta sizin konuşmanıza tepki verdiğini görecek ve bu duyguyu çok seveceksiniz.
Bazı anne adaylarında bu haftalarda veya daha ileriki haftalarda burun kanamaları olabilir. Bu kanamalar genellikle şiddetli değildir ve kendiliğinden dururlar. Kanamaların nedeni damar sisteminizdeki değişimler nedeniyle (kan miktarının artması) dış ortama açık olan burun içi kılcal damarların daha kolay çatlayabilir duruma gelmiş olmasıdır. Yaklaşık %20 anne adayı gebelikte bu durumu yaşar. Tüm burun kanamalarının nedeni elbette bu şekilde açıklanamadığından durumu her zaman olduğu gibi doktorunuza iletmelisiniz.
Diş eti kanamaları da bu haftalarda sıktır ve gebelik döneminde diş etinde ortaya çıkan değişikliklere bağlıdır.
Bu haftalardan itibaren yaşayabileceğiniz diğer bir durum da "kasık ağrısıdır". İki taraflı kasık ağrısı olarak hissettiğiniz bu ağrı aslında "apışarası" adı verilen bölgede yani bacağınızın iç yüzünün kemik çatınızla birleştiği yerde duyduğunuz bir gerginliktir. Bu gerginlik bölgedeki kaslarla kemikleri birbirine bağlayan ligaman adını verdiğimiz bağ dokusu elemanlarının gerilmesinden başka birşey değildir ve normaldışı bir duruma işaret etmez.
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Bebekler neden hareket ederler?
Bebeklerin rahim içinde (siz tersini düşünseniz de) keyifleri oldukça yerindedir ve "o ufacık yerde" sıkışmış değillerdir. Aksine, istedikleri her şeye (gıda maddeleri, oksijen, ısı, korunma duygusu) sahip olduklarından mutludurlar. Dünyanın en güvenli yeri muhtemelen burasıdır. Ancak bebeğinizin de bazı görevleri vardır: Bebeğiniz kendini "öteki dünyaya" yani bizim dünyamıza hazırlamak durumundadır. Bebeğiniz doğduğunda vücudundaki tüm kasları (kol ve bacak kasları, solunum kasları) mükemmel bir şekilde çalışır durumda olmalıdır. Kaslar çalışmadıklarında kitlesel olarak azalma yani "erime" eğilimindedir. Bu nedenle bebeğiniz içeride düzenli olarak egzersiz yapar. İşte bu egzersizler sizin tarafınızdan "oynama" şeklinde hissedilir. Oldukça enerji gerektiren bu egzersizler siz çikolata gibi kalorili gıdalar aldığınızda genellikle hızlanır.
İnsan bir pozisyonda sürekli olarak yattığında rahatsız olur ve pozisyonunu değiştirir. Bu, bebeğiniz için de geçerlidir ve siz bunu bebeğinizin daha büyük olan beden hareketleri şeklinde hissedersiniz. Bebeğiniz bu daha büyük hareketleri gün içinde sık bir şekilde yapar.
Bebeğiniz amniyos sıvısını düzenli olarak yutar ve sıvının devri daimi bu yutulan sıvının kana, buradan da böbreklere geçmesi ve idrar olarak boşaltılması şeklinde sağlanır. Bebeğiniz yutmayı yeni öğrendiğinden çok sık olarak hıçkırık nöbetlerine tutulur. Bu hıçkırıkları da çoğu durumda net bir şekilde hissedebilirsiniz.
Rahim güçlü bir kas yapısına sahiptir ve ileri haftalarda doğum eylemindeki kasılmalar için antrenman yapmaya başlar. Antrenmanlar ilk başta rahimin sadece belli bölgelerde kasılması şeklindedir. Bu bölgesel kasılmalar bebeğiniz tarafından algılandığında onu daha farklı bir pozisyon alarak o bölgedeki daralan yerden kurtulma arayışına iter ve bebeğiniz "üstüne doğru gelen duvardan" kaçma çabasına girer ve bedeni bu amaca yönelik hareket eder.
Gebeliğin son haftalarında bebeğiniz henüz baş yukarı duruyorsa 180 derece dönerek baş aşağı pozisyona geçer ve doğum pozisyonunu alır.
Daha ileri gebelik haftalarında zaman zaman bebeğinizin içeride size cevap vermek için çabaladığını da görebilirsiniz.
Bebeğiniz göbek kordonunu en iyi şekilde korunduğu bölgede tutmak zorundadır. Bu bölge bacaklar arasıdır ve bebeğiniz kordon herhangi bir nedenle başka bir konuma geçtiğinde onu ideal yerine getirmek için çaba gösterir.
Her anne adayı ve özellikle de ilk gebeliğini yaşayan anne adayları bebek hareketlerinin yukarıda anlatıldığı gibi net bir ayrımını yapamaz ve her bebeğin oynama alışkanlıkları farklıdır. Eğer yeterince çaba gösterirseniz bebeğinizin yukarıda sayılan hareketlerinin ayrımını önümüzdeki haftalarda güzel bir şekilde yapar duruma gelebilirsiniz.

BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Bebeğinizin kalp kası bu haftadan itibaren giderek güçlenmeye ve daha güçlü bir şekilde kan pompalamaya başlar. Bebeğinizin bulunduğu ortam bizlere göre nispeten daha düşük oksijene sahip olduğundan kan daha hızlı dolanmak ve kalp kası daha fazla çalışmak durumundadır. Bu nedenle rahim içinde bebeğinizin dakika kalp atım sayısı 120-160 arasında değişir. Resim: bu haftada 3d ultrason görüntüsü. © Dr. Kağan Kocatepe - 2006

Bu gebelik haftasında ya da daha önce yapılan bir ultrasonda doktorunuz size "bebeğin eşi biraz aşağıda..." gibi bir şey söylemiş olabilir. Burada kastedilen "eş", bebeği besleyen plasenta adlı yapıdır. Bu yapı, gebelik ilerledikçe yer değiştirmeye devam eder ve genellikle 24. haftaya kadar rahim içindeki gerçek yerine ulaşır. "Eş aşağıda" demek, plasenta doğum kanalı girişine yakın, ya da bu kanalı kapatıyor demektir. Yanda miyadında bir bebekte plasentanın bulunduğu pozisyonu bebeğin sırtının hemen arkasında, kordon çıkışıyla birlikte görüyorsunuz. [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Soldaki resimde ise plasenta ve kordon çıkışı daha yakından görülüyor. İlk gebeliğini yaşayan anne adaylarında ender görülen ve "placenta previa" ("önde gelen plasenta") adı verilen durum kendini beklenmedik zamanlarda oluşan kanamalarla gösterir.

İlk gebeliğinizse ve "eşiniz aşağıdaysa" biraz daha sabredin, birkaç hafta içinde bu durumun ortadan kalkma ihtimali yüksektir. Yine de bir kanama şikayetiniz olduğunda doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.
Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu 28 cm. ve ağırlığı yaklaşık 400 gram!
HAFTANIN ÖNERİSİ
Endişeli, bardağın boş yarısını gören bir anne veya baba adayımısınız? Eğer öyleyseniz şu anda bebeğinizin sağlıklı doğması konusunda çok aşırı endişeli olduğunuz için gebeliğinizin keyfini hakkınca çıkaramıyorsunuz demektir. Bebeğiniz şu anda "doğmadı" ama aramızda. Sadece farklı bir konumda. O yaşıyor ve sizin aslında çoktan bir bebeğiniz oldu bile. Onu öpemiyor olmak, ona dokunamıyor, onu görmüyor olmak sadece biz insanların 5 duyusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Halbuki onu hissedebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, "5 duyumdan biriyle algılamadığım birşey gerçek değildir" ön yargısından kurtulmak. Hepimizin 5 duyumuzla ulaşamadığımız ancak var olduğuna inandığımız değerlerimiz var. Sizin bebeğiniz de bunlardan biri. Çok yakında 5 duyunuzla da onu hissedeceksiniz. Bebeğinizin "doğum tarihi", yani hesaplayıcıya göre 40 haftayı doldurduğu tarih sadece basit bir geçişten ibaret. Bebeğinizin manevi varlığını hissedin ve ileride çok zevk alarak anacağınız bu gebelik döneminin tadını çıkarın. Bazı anneler doğum yaptıktan sonra bebekleriyle bizlere geldiklerinde, bebekleri yanlarında olmalarına rağmen, "onun karnımdaki kıpırtılarını özlüyorum" derler. Bu, biz insanların sıklıkla yaptığı hatalardan biri: Bulunduğumuz anı yaşamak yerine geçmişe ya da geleceğe odaklanıyor ve bunu anılarda yaşayarak telaffi etmeye çalışıyoruz...

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://hepsigrupu.yetkinforum.biz/
 
21. gebelik haftası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 5. gebelik haftası
» 6. gebelik haftası
» 22. gebelik haftası
» 7. gebelik haftası
» 23. gebelik haftası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kadinca hobi ve kadina dair hersey. :: Hamilelik öncesi ve sonrasi-
Buraya geçin: