[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Pasta yapmak için fazla zamanım yoktu, Dr. Oetker imdadıma yetişti.
Malzemeler :
1 paket Dr. Oetker pandispanya un
3 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Kreması ;
1 paket Dr. Oetker frambuazlı-çilekli pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
Arasına;
frambuaz
Kaplama için;
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Süsleme;
Çeşitli şekerler, şeker hamurundan yapılan çiçekler, vb. (Süslemede kullandığım pembe kalpler ; Jelibon Puffy şekerleri)
Yapılışı :
Çukur
bir kapta 3 adet yumurta çırpılır. Pandispanya un karışımı ve 7-8 yemek
kaşığı su eklenerek 5-6 dakika daha çırpmaya devam edilir. Hazırlanan
karışım yağlanmış kalp şeklinde bir kalıba dökülerek, 170 derece
fırında pişirilir. Soğuyunca iki ya da üç kat olacak şekilde kesilir.
Meyve suyu ya da sütle ıslatılır. (Ben ıslatmadım; kek çok yumuşaktı.)
Hazır pasta kreması çukur bir kaba alınarak, üzerine 1,5 su bardağı
soğuk süt eklenir ve mikserin yüksek hızında 3-4 dakika çırpılır.
Birinci pandispanya katına krema sürülür, frambuaz taneleri
serpiştirilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kremşanti
sütle çırpılarak hazırlanır ve bir süre buzdolabında bekletilir.
Pastanın üzeri ve yanları kremşanti ile sıvanır. (İsteğe göre kremanın
bir kısmı ayrılarak sıvama ya da süsleme işleminde kullanılabilir.)
Çeşitli şekerler, ve şeker hamurundan süslemelerle pasta süslenir.
Buzdolabında bir gece dinlendirilip, servis yapılır.
Afiyet olsun.