bu tatlı revani gibi oluyor ama tadı daha hafif. malzemeler:
3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
3 çay bardağı yoğurt
50 gr eritilmiş margarin
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
hindistan cevizi
şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
yarım limon
şerbet
için şeker, su ve limonu kaynatın. kıvamına gelince şerbetin içinden
limonu çıkarın. şerbeti soğutun. yumurtaları çırpma kabına alıp, şeker
ile birlikte beyazlaşana kadar çırpın. yoğurdu ve margarini ekleyip
karıştırın. un, irmik, kabartma tozları ve vanilyayı ekleyip düşük
hızda iyice karıştırın. yağlanmış ve çok az şeker serpilmiş dikdörtgen
bir borcama hamuru boşaltın. önceden ısıtılmış 200C fırında her tarafı
iyice kızarana kadar pişirin. (son birkaç dakika 150C'de
pişirebilirsiniz.) fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. şerbeti
çekene kadar bekleyip hindistan cevizi ile süsleyin.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]portakal ağacı-alıntı