[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]10 adet portakal (kalın kabuklu)
5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
4 su bardağı su
İçi için:
1 su bardağı haşlanmış pirinç
1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 su bardağı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
250 gram kaymak;
250 gram Antep fıstığı
Portakalın
kabuklarını rendeleyip üzerinden bir kapak kesin. İçini oyup, meyvesini
çıkartın. 5 dakika kaynar suda bekletin. 7 gün boyunca bu suyu
değiştirerek acısını alın. Pirinç şekerle özleşinceye kadar pişirin.
Portakal rendesi, ceviziçi ve tarçını katıp karıştırın. llıkken
portakalların içine doldurun. Kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyin (Bu
tatlı mezzeke sakızı ve pekmez ile de yapılabilir).
alıntı-filiz teyze.com