Malzemeler:
2+1/2 bardak bulgur,
3 baş iri soğan,
iki domates,
3/4 bardak tereyağı,
1+1/2 bardak et suyu,
yeteri kadar tuz,
1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı:
Tereyağı
tencereye koyulur ve az kızdırılır. Sonra buna ince ince doğranmış
soğanlarla taşları ayıklanmış, yıkanmış ve bir tülbent içinde sıkılarak
suyu çıkarılmış bulgurlar katılır. Soğanlar hafif ölünceye kadar yani
25 dakika kadar orta ısıdaki bir ateşte kavrulur.
Soğanlar ölünce
tencereye küçük küçük doğranmış domatesleri, karabiberi, yeteri kadar
tuzu (genel olarak 1 kaşık silme) sıcak et suyunu katıp ve iyice
karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtülerek bulgur, suyunu
çekinceye kadar orta ısıdaki bir ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
Bulgur
pilâvı pişince yarım saat kadar çok hafif bir ateşte (mümkünse
kıvılcımlı közde) demlendirilir, yarım saat sonunda şöyle bir
karıştırdıktan sonra on dakika daha demlenmeye bırakılır, sonra tabağa
koyup servis yapılır.