[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]MALZEMELER:
Hamuru icin;
Yarim kilo un,
1 corba kasigi
sirke,
su ve tuz.
Ici icin;
3 adet pirasa,
1 su bardagi
yogurt,
2 corba kasigi siviyag,
tuz.
Ayrica yufkalarin arasina
sürmek icin,bir su bardagi siviyag.
YAPILISI:
Ilk önce
hamur kabinin icinde, un, sirke, aldigi kadar su ve tuz ile kulak memesi
yumusakliginda bir hamur yoguralim.(yaklasik 10 dakika) Üzerini örtüp
15-20 dakika kadar bekletelim.Bu arada pirasalari yikayip kücük parcalar
halinde dograyalim ve 2 kasik siviyagda kavuralim.Pistikten sonra
tuzunu ve yogurdu karistiralim.
Sonra hamuru 10 kücük,3 daha büyük
bezelere bölelim.Kücük bezeleri pasta tabagi büyüklügünde acip,aralarina
yag sürerek üstüste dizelim,en üsttekine yag sürmeyelim.Diger daha
büyük olan bezelere de ayni islemi uygulayalim.Üstüste dizdigimiz 10'luk
bezelerin hepsini birden tepsi büyüklügünde acalim.Tepsiye
yayalim,üzerine pirasayi yerlestirelim ve yag da serpelim.Diger 3'lük
bezeleri de acip tepsiye, digerinin üzerine kapatalim.Bir su bardagina
yari su ve kalan yagi karistirip yufkalarin üzerine serpelim ve önceden
isitilmis 250 dereceli firinda pisirelim.Pistikten sonra üzerlerine su
serpip örterek beklettikten sonra servis yapalim.
AFIYET OLSUN!
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]