MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 yumurta
3,5 su bardağı un
½ paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 tatlı kaşığı limon suyu
Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı, sütü ve vanilyayı koyun. Kabartma tozu ve unu ilave edin ve yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Birinin üzerini örterek dinlendirin, diğerine kakao ekleyerek yeniden yoğurun. Dinlendirdiğiniz beyaz hamuru tezgahın üzerine alarak 0,5 cm kalınlığında açıp üzerine ceviz serpin. Kakaolu hamuru da aynı kalınlıkta açın ve diğer hamurun üzerine koyun. 2 hamuru birlikte biraz daha açın ve kıvırarak rulo yapın. Ruloyu buzdolabına koyun ve 20 dakika dinlendirin. Çıkardıktan sonra dilimler halinde kesin ve fırın tepsisine dizin. 175 derecede pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Bir tencereye suyu koyun, şekeri ilave edin. Ocağa koyun ve karıştırarak kaynatın. 15-20 dakika kaynadıktan sonra limonu ekleyin. 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Tatlıları sıcak şerbetin içine atın, biraz şerbet çekince çıkararak servis tabağına dizin. Afiyet olsun.