Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik)
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Akdeniz Usulü Köfte (4 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler
Kereviz Yaprağı
1 Adet Kereviz
100 gr Körpe Havuç
2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
200 gr Arpacık Soğanı
4 Diş Sarmısak
Tuz, Karabiber
80 gr Ceviz İçi
80 gr Kurutulmuş Domates
2 Dilim Tost Ekmeği
1/2 Demet Maydanoz
1 Küçük Demet Fesleğen
4 Adet Ançuez Fileto
500 gr Dana Kıyma
1 Adet Yumurta
5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yemeğin Tarifi
Kereviz
yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi
ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir
kaba toplayın ve doğrayın.
Soğanları kıyın. Soğanların yarısını,
2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4
yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve
karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
Cevizleri ince
doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve
cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın
ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de
incecik kıyın.
Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates,
cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken
tuz ve karabiber ilave edin.
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.