[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler:
1 kg. un
10 yumurta
100 gr. tereyağ
1/2 su b. sıvıyağ
1/2 su b.süt
Yarım kilo beyaz peynir
Maydanoz ve tuz
Bezeleri açmak için; 100 gr nişasta ve un
Yapılışı:
Unun
ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın, tuz ekleyin ve biraz su ile
yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Bir kapta erimiş tereyağı, süt ve sıvıyağı
karıştırın. Hamuru 10 bezeye ayırıp tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş
bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. İlk bezeyi bolca
yağladığınız tepsinize haşlamadan yayın. Üstüne yağlı harçtan dökün.
İkinci bezeyide açtıktan sonra kaynayan tuzlu suda biraz yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Hamuru sıcak sudan kevgirle alıp soğuk suya atın.
Elinizle suyunu sıkın. Tepsideki ilk bezenin üstüne yayın. Üstüne
tekrar yağlı karışımden dökün. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bezeyide
aynı şekilde yapıp aralarına yağ sürerek yayın. Beşinci hamurdan sonra
peynirli ve maydanozlu harcınızı serin. Tekrar diğer kalan 4 bezeyide
aynı şekilde hazırlayıp üst üste yayın. Son bezeyide açıp haşlamadan en
üste yayın ve harcınıda üstüne dökün. Tepsinizi kısık ateşte açtığınız
ocağa oturtun. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt
üst edin ve diğer tarafınıda kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Ben
fırında pişirdim bu sefer.Önceden ısıtılmış 180 c de üzeri kızarana
kadar pişirdim.Çocuklar maydanoz sevmedikleri için benimkinde
maydanozda yok.Hakikisi ocakta pişirmektir ,iç hamuru tane tane olsun
yapışmasın diye.Ocakta pişirirken tencere yada tavanız teflon olursa
sonuç daha iyi olur.