[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] *** BUZLUK BÖREĞİ ***MALZEMELER:
6 adet yufka
150 gr. margarin
2 adet yumurta sarısı
İç Malzeme İçin:
4-5 adet patates
2-3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kuru soğan
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Önce
iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için; patatesleri haşlayıp,soyun ve
ezin. Tavaya tereyağı alıp,eritin ve minik doğradığınız soğanı kavurun.
Ezdiğiniz patatesleri,tuz ve karabiberi ekleyip, soteleyin.
150 gr.
margarini eritin. İlk yufkayı tezgaha serin ve erittiğiniz margarinden
her yerine sürün. İkinci yufkayıda üzerine yayın ve margarin sürün. 8
adet üçgen parçaya bölün. Patatesli malzemeden geniş kenarlarına koyup,
sarın ( sigara böreği gibi ). Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın.
6 adet yufkadan 24 adet böreğiniz oldu.
Geniş bir kaseye su
doldurun ve börekleri suya daldırıp,çıkarın. Tepsiye yada geniş bir
saklama kabına yağlı kağıt,aliminyum folyo yada streç film serin. Suya
batırdığınız börekleri birbirine değdirmemeye çalışarak dizin. Her
sıradan önce yağlı kağıt, aliminyum folyo yada streç film serin (
böreklerin birbirine yapışmaması için ). Börekleri 2 yada 3 sıra üst
üste dizebilirsiniz.
Börekleri dondurucuya koyun ve dondurun. Donan
börekleri, çözülmeden tekrar suya daldırıp çıkarın ve yağlı kağıt
serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derecede
üzerleri kızarana kadar pişirin.
Böreklerinizi donduktan sonra
poşetlere koyup,saklayabilir ve acil misafirleriniz, çocuklarınız yada
sabah kahvaltılarınız için hazırda bulundurabilirsiniz.