[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
1 çorba kasesi ince doğranmış ıspanak
2 yemek kaşığı hardal
2 diş dövülmüş sarımsak
4 dilim tavuk veya hindi janbon
1 çay kaşığı salça
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine kaşar rendesi
Hazırlanışı
Tavuk
göğsü strechfilm arasında inceltilir. Tavuğun Üzerine janbon konulur.
Ispanak, hardal ve sarımsak karıştırılır. Bu karışım janbonun üzerine
konulur ve tavuk göğüsleri sıkıca sarılır. Açılmaması için kenerları
kürdanla tutturulur. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Su, yağ
ve salça karıştırılır. Tavukların üzerine dökülür ve tepsinin üzeri
alüminyum folyo ile kapatılır. 220 dereceye ayarlı fırında 15 dakika
kadar bu şekilde pişirilir. Folyo daha sonra çıkarılır ve pişirilmeye
devam edilir. Fırını kapatmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar
serpilir. Kırmızı biber ve limon suyu karıştırılır. Hazırlanan bu sos
servis yapılırken üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun
alinti