MALZEMELER
3/ 4 adet tavuk ( 2 gögüs + 1 but)
2 adet körpe havuç
1 orta boy soğan
100-150 gr yağsız sığır kıyması
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz
6 adet yaprak veya 1 yemek kaşığı toz jelatin Garnitürü:(toz jöle)
2-3 adet kornişon
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 adet yeşil salata
2 adet domates
JÖLELI TAVUK YEMEĞININ HAZIRLANIŞI
1.
Temizlenmiş tavuğu, dörde bölünmüş soğan, ortadan ikiye kesilmiş
havuçlarla birlikte çelik tencereye koyun. 4 bardak su ve biraz tuz
katıp önce harlı, sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
2. Tavuğu kemiklerinden ve derisinden ayırıp, etleri irice parçalara bölün.
3. Dört bardak tavuk suyuna kıyma, yumurta akı ve limon suyu katarak bir iki karıştırın ve kısık ateşte 30 dk kaynatın.
4. Tavuk suyunu tülbentten geçirin. Soğuk suda bekletilmiş olan jelatini katın. Jelatin tamamen eriyince soğumaya bırakın.
5.
Yuvarlak bir cam kasenin içine, yuvarlak dilimler halinde doğradığınız
havuçları yerleştirin. Sonra da tavuk etlerini ve doğranmış
kornişonlarla bezelyeleri serpiştirin. Üzerine tavuk suyunu döküp
buzdolabında jöle sertleşinceye dek bekletin.
6. Cam kaseyi önce
sıcak suyun içine sokup çıkartın. Jöle kaseden kurtulunca yuvarlak bir
tabağa ters çevirin. Kenarlarına salata yaprakları yerleştirin.
Dilimlenmiş domateslerle süsleyin.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]alıntı
ilginç bir tarif ama tadı nasıl bilmiyorum,yapan varsa nasıl olduğunu yazabilirmi?