En son konular | » HASHASLI KATMER...Ptsi Ağus. 06, 2012 10:16 pm tarafından Nurdan» Online Cinsel TerapiSalı Ağus. 09, 2011 3:08 pm tarafından cansu_altin » Degisik cicekli pecete videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:13 pm tarafından Nurdan» Gül modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:07 pm tarafından Nurdan» Cicek modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:05 pm tarafından Nurdan» Kalp Krizi Riskinizi Biliyor Musunuz?Çarş. Ocak 26, 2011 2:05 pm tarafından Nurdan» Gelmeyen BaharlaraPaz Ocak 23, 2011 8:09 pm tarafından Nurdan» Nescafe'nin Sağlıklı Kahveleri Nerelerde Satılıyor?Çarş. Ocak 19, 2011 11:25 am tarafından aslidemirci » BANU:NUN ARABASICuma Ara. 17, 2010 5:19 am tarafından Ayse duru» Elmadan Da Az Kalori Cuma Ara. 17, 2010 5:06 am tarafından Ayse duru |
Kimler hatta? | Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir Yok Sitede bugüne kadar en çok 199 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:54 pm tarihinde online oldu. |
akısı | |
| | Eksili Köfte... | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Nurdan ADMIN
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1785 Rep gücü : 4476 Kayıt tarihi : 08/10/09 Yaş : 44 Nerden : Almanya
| Konu: Eksili Köfte... Perş. Ekim 29, 2009 7:18 pm | |
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemesi Bir bucuk kg kemikli kuzu budu 1 su bardagi barbunya fasulye 250 gr ince bulgur 1 su bardagi Nohut 2 adet domates 2 bas sogan 2 adet yumurta 2 corba kasigi un 2 corba kasigi tere yagi 4 tatli kasigi summak 250 gr yagsiz kiyma Yarim demet maydonoz Kirmizi Pul biber bir tutam Bir tutam tuz Kuru nane Kara biber Yapılışı Et bir bas soganla kavurulup, agir ateste pisilir. Diger yanda aksamdan islatilan barbunya fasulye ve nohut’da ayri ayri pisilir. Summak bir kaseye konulur ve uzerine sicak su ilave edilinip, 1 saat kadar bekletilir. Summak yerine limonda kullanabilinir. Bu arada yagsiz kiyma, bir soganin rendesi, bulgur, iki yumurta, duz karabiber, maydonoz ve nane koyulup, azar azar su ilave edilerek, iyice yogurulur. Bulgurlar Biraz yumusadiginda iki corba kasigi, un ilave edilir ve yogurulur. Elinizi islatip bu hamurdan azar azar kopartilarak findik buyuklugunde kofteler yapilir. Haslanmis et, nohut ve fasulye buyukce bir tencereye sulari ile birlikte koyulup kaynatilir. Hazirlanan kofteler, icine atilir. Kofteler pistiginde islatilan summagin, suyu suzulup ilave edilir. Iki corba kagisi tere yaginda, kabuklari soyulmus ince ince dogranan iki domates, pisirilir. Yemegin uzerine, gezdirilir. Sicak olarak, servis yapilir. Afiyet olsun. | |
| | | | Eksili Köfte... | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |