[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 2 bardak yeşil mercimek
1 bardak erişte
2
kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
2 bardak yoğurt
2
kaşığı un
4 bardak su veya et suyu
Kuru nane
Tuz
Karabiber
Yemeğin Tarifi Yeşil mercimekleri akşamdan soğuk suyla ıslatın.
Mercimekleri haşlayıp, suyunu süzün. Soğanı yağda pembeleştirin. Mercimekleri ilave edin.
Yoğurtla
unu karıştırın. Tuzu ve karabiberi ekleyip, mercimeklere ilave edin.
Suyunu katın. Karıştırarak, kaynatın. Erişteyi ekleyin. 15 dakika daha
kaynatın. Naneyi atıp, karıştırın. Altını kapatın. Servise hazırlayın.
Tutmaç çorbası, Sivas?a özgü bir lezzettir.