[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] Malzemeler 4 adet kabak
2
kaşığı un
1
kaşığı dereotu
6
kaşığı hazır çiğ krema
2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi Kabakları
temizleyip yıkadıktan sonra 3 bardak su koyduğunuz tencerede 15 dakika
haşlayın. Kabaklardan birini ayırın. Kalanları mikserde püre haline
gelene kadar ezin. Tereyağında unu sararana kadar kavurun. Kabak
püresi, tavuk suyu, 3
kaşığı krema, karabiber ve tuzu, una ekleyerek kaynayana kadar
karıştırın. Kaynamaya başlayınca ayırdığınız kabağı halka şeklinde
doğrayarak çorbaya ekleyin. 20 dakika daha kaynatın. Servis yapmadan
önce krema ve dereotuyla süsleyin.