[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler;
4 adet hazır böreklik yufka,
1 su bardağı süt,
1 şişe soda,
1/2 su bardağı sıvıyağ,
3 adet yumurta,
200 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı :
Yumurtalar
çukur bir kapta çırpılır. Süt, soda ve sıvıyağı da eklenerek iyice
karıştırılır. Fırın tepsisinin içi yağlı kağıt ile kaplanır.
Yufkalardan bir tanesini tepsiye yayılır. Üstüne sıvı karışımdan kaşık
veya kepçe yardımı ile dökülür. 2.Yufka küçük parçalara bölünüp,
tepsiye yerleştirilir. Sıvı karışım döküldükten sonra ezilmiş beyaz
peynir ve maydanoz karışımı hazırlanan yufkaların üstüne yayılır. Diğer
yufkalar da aynı şekilde yerleştirilir. Son yufka tepsinin ölçüsüne
göre kenar fazlalıkları tepsinin altına çevrilerek tepsinin üstüne
kapatılır. Kalan sıvı karışım da en üst yufkanın üstüne döküldükten
sonra, börek dilimlenerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü
kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.