[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Yeğenimiz
Ayşe'nin gecikmiş doğumgünü sofrası için hazırladığım pratik ve
lezzetli bir börek. İstediğiniz üst malzemeyi kullanarak yapabilirsiniz.
Malzemeler :
2 adet böreklik yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
Üzerine;
200 gr. kültür mantarı
1/2 kase dilimlenmiş yeşil zeytin
kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Mantarlar
temizlenip, limonlu suda haşlanır ve dilimlenir. Sıvıyağ ve süt
karıştırılıp sos hazırlanır. 1. yufka yağlı kağıt serilmiş yuvarlak
küçük bir fırın kabına kenarları dışarıya taşacak şekilde serilir.
Fırça ile yağ ve süt karışımı sürülür. Diğer yufka parçalanarak ve her
bir katına yağ ve süt karışımı sürülerek tepsiye yerleştirilir.
Yufkanın sarkan kısımları da sosla ıslatılır ve içe doğru katlanarak
rulo yapılır, tepsinin kenarlarına yerleştirilir. Kenar kısımlarına
yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılımış 180 derece fırında 10 dakika
kadar pişirilir, üzerine dilimlenmiş mantar, zeytin ve kaşar rendesi
serpilerek tekrar fırına verilir ve kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.