En son konular | » HASHASLI KATMER...Ptsi Ağus. 06, 2012 10:16 pm tarafından Nurdan» Online Cinsel TerapiSalı Ağus. 09, 2011 3:08 pm tarafından cansu_altin » Degisik cicekli pecete videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:13 pm tarafından Nurdan» Gül modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:07 pm tarafından Nurdan» Cicek modeli videosu...Çarş. Ocak 26, 2011 4:05 pm tarafından Nurdan» Kalp Krizi Riskinizi Biliyor Musunuz?Çarş. Ocak 26, 2011 2:05 pm tarafından Nurdan» Gelmeyen BaharlaraPaz Ocak 23, 2011 8:09 pm tarafından Nurdan» Nescafe'nin Sağlıklı Kahveleri Nerelerde Satılıyor?Çarş. Ocak 19, 2011 11:25 am tarafından aslidemirci » BANU:NUN ARABASICuma Ara. 17, 2010 5:19 am tarafından Ayse duru» Elmadan Da Az Kalori Cuma Ara. 17, 2010 5:06 am tarafından Ayse duru |
Kimler hatta? | Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir Yok Sitede bugüne kadar en çok 199 kişi Ptsi Tem. 31, 2017 2:54 pm tarihinde online oldu. |
akısı | |
| | ÇUBUK TURŞUSU TARİFİ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Nurdan ADMIN
Ruh hali : Mesaj Sayısı : 1785 Rep gücü : 4476 Kayıt tarihi : 08/10/09 Yaş : 44 Nerden : Almanya
| Konu: ÇUBUK TURŞUSU TARİFİ Ptsi Ocak 25, 2010 12:27 pm | |
| ÇUBUK TURŞUSU TARİFİ [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Çubuk'ta yapılan ve kendine has lezzetine herkesi hayran bırakan salatalık turşusu Çubuk Turşusu olarak ünlenmiştir.
Çubuk Turşusu Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
- Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
- Kaya tuzu (Tuzun oranlaması için bakınız: [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] )
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 10-15 diş sarımsak
- 2 su bardağı sirke
- Defne yaprağı yada dereotu
Yapılışı;
- Taze,
sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
- Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin.
- Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur.
- Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır.Her bir litre için 5 kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur.
- Bidonun
ağzını sıkıca kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
- Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin.
- Turşu
olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin.
- Afiyet olsun
Not: Her mevsim turşuluk malzeme temin etmek mümkün değildir. Peki bu iştah açan kıtır kıtır turşuları nasıl yiyeceksiniz : Tabiki Ankara'nın Çubuk ilçesinde tamamen doğal turşu imalatı yapan ve Türkiye'nin her yerinden turşu siparişi alan Çubuklu Turşucular ile irtibata geçerek bu lezzeti sizde tadabilirsiniz. İddia ediyorum : Bağımlısı olacaksınız!
|
| [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| |
| | | | ÇUBUK TURŞUSU TARİFİ | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |