[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Acıbadem Tatlısı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tereyağı
yarım su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
200 gr. acıbademli bisküvi
yarım limon
sütü
ısıtın ve vanilyayı ilave edin. Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları
çırpın ve karıştırarak vanilyayı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem
bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın, sonra limon suyunu
ekleyin. 20 santim çapındaki kek kalıbını iyice yağlayın, hazırlanan
kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar
pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol
edin. Bıçak ucu bulaşmadan çıkarsa pişmiş demektir.