[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzemeler
* 2 Kg. Bal Kabağı (Kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
* 3 Su Bardağı Toz Şeker (750 Gr.)
Yapılışı (1)
* Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
* Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
* Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağını kapayarak, bir gece bekletin.
* Ertesi gün, kabak ve erimiş şekerleri orta ateşte, tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yapılışı (2)
* Ayıklanmış kabakları bol su ile yıkayın.
* Kabakları yıkarken hafifçe silkeleyip, karnıyarık tenceresi diye bildiğimiz yayvan bir tencereye dizin. (Kabağın üstünden ve elinizden süzülen su miktarı bu tatlı için yeterli)
* Toz şekeri üzerine serpin ve tencerenin kapağı hafif aralık olacak şekilde, çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.