Kremalı Börek
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] GEREKLİ MALZEMELER
2 adet yufka
2 adet yumurta
200 ml krema (1 kutu)
100 gram beyaz peynir
Börek Tarifi
1 Yumurtalar ve krema bir kasede iyice çırpılır.
2 Yufkanın ilki tezgaha serilip üzerine çok az kremalı karışımdan sürülür.
3 İkinci yufka kremalanan yufkanın üzerine serpilip kremalı karışımdan sürülür.
4 Bir kase yardımıyla 10 cm’de daireler kesilir.
5 Yufkalar topkek kalıplarına yerleştirilir.
6 İçlerine ezilmiş beyaz peynir konulup, büzüştürülerek kapatılır.
7 Kalan kremalı karışım böreklerin üzerine sürülür.
8 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.