Nefis bir börek istiyorsanız bunu deneyin. Ispanaklı olması şart değil,
içine her türlü malzeme konabilir. Ama ıspanaklı-kıymalı bir başka
güzel...
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Malzeme:4 yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 demet ıspanak
250 gr. kıyma
1 kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı: Ispanak, sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Suları süzülünce tuzla ovulur ve suyu sıkılır.
Bu
arada kıyma teflon tavada yemeklik doğranmış kuru soğanla birlikte
yağsız olarak kavrulur. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir.
Yufka
serilir. Yumurta, zeytinyağı ve süt ile iyice çırpılır. Yufkanın
üzerine sürülür. Yufkanın bir köşesi bir miktar kapatılarak düz bir
alan elde edilir ve buraya kıyma ve ıspanağın bir miktarı yayılır. Çok
sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır. Yağlanmış yuvarlak tepsinin
ortasına gül şekli verilerek konur. Diğer yufkalara da aynı işlem
yapılır, onlar da etrafına sarılır. Kalan yumurtalı harç üzerine
dökülür. Bire süre (1-2 saat önerilir) bekletildikten sonra önceden
ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarıncaya dek pişirilir.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]